Mi az Amadeus music & advertisement?

Reklámpiaci zenei koncepciómenedzsmenttel foglalkozó szakmai kollektíva.

A Groove Armada mindenkié

A tavalyi "Bacardi EP" után a Groove Armada a 2010-es új lemezénél (Black Light) is él az ingyenletöltés promóciós eszközével. És ezúttal is win-win szituban egy másik (területen működő) branddel.

2009 elején a Bacardi Rum márka évek óta futó Bacardi B-Live nemzetközi kísérleti zenei-marketing programjához csatlakozott az együttes. A B. B-Live (online) rádió, zenei tehetségkutató és kiadó is egyúttal, és a Groove Armada számára egy innovatív megosztáson működő disztribúciós modellt ajánlott. Amelynél a regisztráltak letölthették a négyszámos lemez első számát, de a következőt már csak akkor, ha ugyanezt megtette legalább 10 megadott ismerősük is. És így tovább. Mind a 4 szám letöltéséhez már sok pontot kellett gyűjteni, amit az ismerősök ismerőseinek a letöltései is generáltak.

Ez nyilván jó volt a Bacardi számára is - a márka kubai gyökerei miatt eleve nagyon erősen kötődik a zenéhez, nem véletlen tehát az évek óta futó B-Live programja -, és nyilván a Groove Armadának is. Hiszen bár a letöltők nem fizettek a számokért, de a Bacardi nyilván finanszírozta a GA "fáradozásait". Másrészt a vírushatás miatt nagyon sok emberhez jutott el ez az akció és így az új lemez híre. Ebből pedig később könnyen koncertjegy-bevétel lesz.

A 2010-es Black Light lemezről is hozzá juthatnak 3 számhoz a szerencsések (akik amúgy nem élnek a torrentezés vagy a Rapidshare stb. illegális, de egyszerűbb lehetőségeivel...).

A The Independent politikai napilap előfizetéses vásárlói egy kis nyomtatott kupont kaptak az egyik március eleji számban. A szelvényen kóddal, és az üzenettel az 5 ingyenes track-ről (köztük 3 a Black Light-ról).

A letöltés a Juno Records kiadó www.junodownload.com/theindependent co-brand-elt aloldaláról történik. És természetesen az adatbázis itt is épül...

Címkék: groove armada the independent ingyen letöltés bacardi blive

A bejegyzés trackback címe:

https://amusic.blog.hu/api/trackback/id/tr691799852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása